РФ намагається перекласти фінансування Донбасу на Україну – Клімкін

Читать на русском
Російська Федерація хоче інтегрувати в Україну створений ними російсько-мафіозний Донбас та політично дестабілізувати країну.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія намагатиметься перекласти фінансування Донбасу на Україну.

Про це він розповів в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Клімкіна, Росія продовжить підлаштовувати Мінські домовленості під себе й виконувати ті пункти, які їм вигідні.

«Логіка Росії – намагатися інтегрувати в Україну створену ними зараз суміш російсько-мафіозного Донбасу, щоб а) політично дестабілізувати Україну, б) перекласти на Київ фінансування цієї території і в) мати можливість постійно розкручувати за його допомогою проблеми для України», – зауважив міністр.

Клімкін також повідомив, що Росія розпочала пропагандистську кампанію, метою якої буде перекладання вини за невиконання Мінських домовленостей на Україну.

Франція нагадала Путіну, що санкції з РФ знімуть тільки в одному випадкуМЗС Франції закликав Росію почати виконувати Мінські угоди, якщо російська влада дійсно хоче, щоб ЄС зняв санкції з РФ

«Поширюються меседжі, що Київ не проголосував за конституційні зміни й це є перепоною для Мінського процесу», – пояснив він.

Крім того, Росія продовжує стверджувати, що вона не є стороною конфлікту, а діалог повинен проходити між Україною і так званими республіками. Водночас Україна наполягає на тому, що спочатку повинні бути виконані ключові домовленості й лише після демократичних виборів Верховна Рада візьметься за конституційні зміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: