Штайнмаєр прогнозує «рішучі кроки» на паризьких переговорах щодо Донбасу

Читать на русском
Суспільство і політикум очікують від зустрічі глав МЗС нормандської четвірки в Парижі 3 березня рішучих кроків щодо конфлікту на Донбасі, в тому числі щодо виборів.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр очікує від переговорів «нормандської четвірки», які відбудуться 3 березня в Парижі, кардинальних рішень.

Про це він сказав під час прес-конференції в Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Я думаю, що 3 березня будуть зроблені рішучі кроки. Ми будемо 3 березня в Парижі зустрічатися. І я думаю, що говорити будуть не тільки міністри закордонних справ, але й усі люди в Україні, Європі, світі очікуватимуть успіху й прогресу щодо безпеки», – зазначив Штайнмаєр.

Також голова німецького МЗС натякнув, що однією з тем, що будуть обговорюватися в Парижі, стануть вибори на Донбасі, заради проведення яких, імовірно, доведеться піти на поступки всім сторонам переговорів.

«Ми розглядаємо наступним кроком під час нашої зустрічі в Парижі питання виборів. І якщо ми домовимося про це, то закон про вибори буде наступним кроком. І всім сторонам треба тоді готуватися до певного компромісу в цьому питанні», – додав він.

Нагадаємо, вчора міністри закордонних справ Німеччини та Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро заявили, що процес іплементації Мінських домовленостей складний і до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі ще далеко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: