Експерт пояснив, чому війна з РФ триватиме навіть після перемир’я на Донбасі

Читать на русском
Політичний аналітик поділився міркуваннями щодо заяви Президента України про те, що військова загроза з боку РФ буде актуальною ще десятиліття.
Валентин Краснопьоров

Система РФ має силову імперську суть і навіть відхід Путіна від влади не змінить ситуацію.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи заяву Президента України Петра Порошенка про те, що військова загроза з боку РФ буде актуальною ще десятиліття, навіть якщо вдасться досягти перемир’я на Донбасі.

«Дійсно, військова загроза для нас може продовжитися на десятки років. По-перше, це пов’язано з анексією Криму. До цього додаються ще й імперські геополітичні амбіції РФ. Вони бачать Україну лише як залежну, в орбіті РФ, для викачування наших ресурсів. Ще більш глибока проблема полягає в тому, що РФ, якщо вона втратить можливість тримати цей імперський стан – а Україна тут є важливою підпоркою – просто розвалиться», – розмірковує експерт.

Тому, за його словами, деякою мірою сильна й незалежна Україна є загрозою для існування Росії.

«Вирішення питань щодо Криму та Донбасу спонукатимуть РФ до атаки на нас. Це все буде змушувати РФ шукати підходи, як змусити нас зійти з наміченого шляху», – пояснює аналітик.

«Причина не в Донбасі чи Криму, а в тому, щоб продовжити свій імперський тиск на Україну», – підкреслив Валентин Краснопьоров.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

На його думку, навіть якщо в РФ зміниться президент, на ситуацію це не вплине, оскільки РФ тримається за допомогою силового апарату.

«Навіть у разі відходу Путіна цей каркас змушений буде триматися. Тільки якщо цей каркас буде повалено, це запустить процес дезінтеграції РФ. По суті, вони змушені триматися в такому силовому імперському стані. Піде Путін – прийде інший. Питання не лише в особистості. Так, Путін є головою системи, але міняти потрібно й усю систему», – проаналізував ситуацію Краснопьоров.

Додамо, що Президент України Петро Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі, та пообіцяв реалізувати мирний план у Луганську та Донецьку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: