МЗС направило ноту до РФ для пояснень заборони транзиту українських фур

Читать на русском
Кабмін повідомляє про відправлену до Росії ноту із закликом пояснити причини заборони транзиту українських фур.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що заборона РФ щодо проїзду російською територією українських вантажівок є порушенням міжнародних угод.

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Пивоварського, акції щодо блокування російських вантажівок, які проводили українські активісти, не є порушенням міжнародних угод, а заборони Міністерства транспорту РФ – навпаки.

«Минулого тижня розпочалися певні акції блокування російських фур українськими громадськими активістами. Я хотів би нагадати, що такі види блокування не є порушенням міжнародних угод. Такі речі бувають і в Німеччині, і у Франції. Те, що російське міністерство транспорту заблокувало рух українським фурам, є порушенням угод, підписаних РФ та Україною. МЗС вже направило ноту до Росії для пояснень мотивів такого кроку», – заявив він.

Медведєв погрожує повним припиненням транспортного руху з УкраїниРосія веде консультації у справі блокувань фур на західному кордоні України та загрожує припинити будь-яке автомобільне сполучення з Україною.

Пивоварський також зазначив, що наразі тривають перемовини з російським Мінтрансом щодо вирішення цих проблем. Крім того, українське міністерство проводить технічні консультації з партнерами з ЄС.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо призупинки переміщення вантажних автомобілів РФ територією України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: