Кабмін призупинив переміщення російських фур територією України

Читать на русском
Кабмін ухвалив рішення про призупинення переміщення російських фур через територію України.

Кабінет міністрів України вирішив призупинити транзит російських вантажних автомобілів територією України.

Про це пише прес-служба уряду в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«Ухвалили рішення призупинити переміщення вантажних автомобілів РФ територією України», – йдеться в повідомленні.

За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, Росія знову в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів територією РФ, тим самим порушивши правила та процедури Світової організації торгівлі.

Закарпатці організували мобільні дозори для «полювання» на російські фуриЗаблокованою залишається тільки одна з чотирьох трас, якими можна потрапити до Закарпаття. Однак на інших дорогах чергують «мобільні блокпости».

«До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів із реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України», – заявив він.

«Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів», – додав Яценюк.

Прем'єр наголосив, що Україна проводить консультації із західними партнерами, в тому числі з країнами-членами ЄС, а також звертається до ЄС із закликом звернути увагу на порушення Росією базових принципів СОТ.

Водночас у рамках рішення від 14 лютого Міністерства транспорту РФ про заборону проїзду російською територією для українських вантажівок було затримано 152 українські фури.

Нагадаємо, раніше в сімох регіонах України розпочалися безстрокові акції щодо блокади російських фур на кордонах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: