Чи зміниться хід розслідування після звинувачень Путіна в катастрофі МН17? Експерт

Читать на русском
Політолог проаналізував нову версію звіту групи Bellingcat про аварію МН17, в якому частина відповідальності за трагедію покладена на вищі чини армії РФ та Володимира Путіна.
Михайло Дяденко

Звинувачення мають інформаційний характер, а розслідування може затягнутися на роки. З точки зору встановлення всіх учасників цього теракту, такі розслідування тривають близько 5 років.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи нову версію звіту групи Bellingcat про аварію МН17, в якій частина відповідальності за трагедію покладена на вищі чини армії РФ та Володимира Путіна.

«Звіт має скоріше інформаційний характер. Слідство триває й, безумовно, буде порушуватися питання причетності вищих керівних осіб РФ до цього теракту. Але тут необхідно розділяти інформаційну та юридичну складові. Звинувачення, які передаються до суду, не посилаються на такі факти, як оприлюднення інформації з якихось джерел, не пов'язаних зі слідством», – розповідає експерт.

«Це можуть враховувати з точки зору пошуку додаткових доказів, але для звинувачення це не є фактором, який може бути покладено саме до заключного звинувачення, яке передається до суду», – пояснив Дяденко.

Тобто, як уточнив політолог, для РФ це поганий знак, але юридичний бік відтворюватиметься пізніше, коли сторона обвинувачення збере всі докази й буде готова передати їх до суду.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий БоїнгСказано 12 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Розслідування цього теракту – це не той результат, що може бути отриманий протягом півроку», – підкреслив Михайло Дяденко.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за знищення малайзійського Боїнга-777.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: