Нідерланди передумали створювати трибунал щодо збитого Боїнгу

Читать на русском
У МЗС Нідерландів повідомили, що не хочуть створювати на рівні ООН трибунал щодо збитого Боїнгу MH17.

Глава Міністерства закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив, що Голландія не має наміру повертатися до ідеї створення міжнародного трибуналу з розслідування аварії Boeing МН17 на рівні ООН.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

«Уряд з партнерами по спільній слідчій групі вирішив, що найкращим варіантом для кримінального переслідування осіб, винних у трагедії, буде створення трибуналу під егідою ООН. Однак Росія заблокувала це рішення», - заявив Кундерс.

За його словами, даний варіант є «тупиковим», тому що в будь-якому випадку російська сторона скористається правом вето.

Дві правди, одна істина: порівняльний аналіз звітів РБ Нідерландів і концерну «Алмаз-Антей» по MH17Через півтора року після авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» над Донецькою областю нарешті стали з'являтися нові подробиці авіакатастрофи. І хоча ясності в те, хто ж насправді винен у трагедії, вони не внесли, впадає в око затяте прагнення росіян довести свою непричетність.

Як повідомив Кундерс, в Нідерландах більше схильні до варіанту створення трибуналу в одній з країн, які входять до складу спільної слідчої групи (Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна) або ж суду в цих країнах.

Нагадаємо, питання створення трибуналу по збитому Боїнгу розглядався 29 липня 2015 року в Раді безпеки ООН, який в результаті не зміг ухвалити резолюцію про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи рейса MH17. Рішення єдиним голосом «проти» заблокувала Росія як постійний член Ради безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: