Росія заблокувала створення трибуналу по катастрофі Боїнга-777

Читать на русском
Вчора на Раді безпеки ООН постпред РФ Віталій Чуркін проголосував проти резолюції про створення трибуналу для розслідування причин катастрофи «Боїнга-777».

Вчора на Раді безпеки ООН постпред РФ Віталій Чуркін проголосував проти резолюції про створення трибуналу для розслідування причин катастрофи «Боїнга-777».

Про це передає «Слово і Діло».

Результати голосування розділилися так: 11 держав підтримали резолюцію, 3 утрималися і лише Росія виступила проти. Через один голос проти члена РБ ООН резолюція не була прийнята.

Після неухвалення резолюції ряд дипломатів і політиків висловили своє невдоволення. МЗС України Павло Клімкін заявив, що «своїми діями Росія підтримує тих, хто вчинив злочин і збив МН17». Він також зазначив, що виступаючи проти створення трибуналу у Росії не може бути інших причин, окрім як «бути одним з винних» в трагедії.

Президент України Петро Порошенко теж висловив своє невдоволення. За словами Порошенка, «результати говорять самі за себе», адже єдиний хто не підтримав створення трибуналу - це була Росія. Також Президент сказав, що Україна зробить все можливе, щоб покарати винних.

«Винні обов'язково повинні бути покарані. Це наш обов'язок перед загиблими та їхніми родинами», - заявив Порошенко.

Постпред США при РБ ООН Саманта Пауер розчарована діями РФ під час голосування. Пауер зазначила, що Росії право вето було дано, щоб «захищати міжнародний мир і безпеку, а не для того, щоб їх підірвати».

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив, що не розуміє мотивації Росії не підтримувати створення міжнародного трибуналу в такої трагедії, де загинуло багато людей. Також він запевнив, що країни-учасниці не зупинять розслідування поки «правосуддя не восторжествує».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: