Українські правозахисники незадоволені боротьбою з корупцією

Читать на русском
Голова правління УГС Олександр Павличенко заявив, що реальної боротьби з корупцією в Україні не відбувається.
Олександр Павліченко

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павличенко незадоволений результатами боротьби з корупцією в країні.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він заявив у інтерв'ю «Українським новинам».

«Реальних результатів боротьби з корупцією ми не спостерігаємо. Ми бачимо створення деяких механізмів, які повинні працювати. На сьогоднішній день я залишаюся песимістом у боротьбі з корупцією і вважаю, що мають бути розставлені чіткі запобіжники на найвищому рівні», – сказав Павличенко.

За його словами, на рівні громадян країни є позитивні зрушення щодо боротьби з корупцією, на відміну від представників влади.

«Громадянське суспільство стало більш дієздатним, ніж було раніше. Воно омолодилося й це позитив. Воно, безумовно, сформує нових лідерів високого рівня, але при цьому на сьогоднішній день воно не може контролювати владу тією мірою, щоб запобігати корупційним ризикам і протистояти фактично тотальній корупції, яка існує в державі», – зазначив правозахисник.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро ініціює пом'якшення покарання для дрібних корупціонерів, які будуть допомагати слідству дістатися до власників корупційних схем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: