Захід підтримав відтермінування ухвалення змін до Конституції України

Читать на русском
Штайнмаєр та Еро наголосили на тому, що наступним кроком у виконанні Мінських домовленостей є законодавча підготовка України до виборів на окупованих територіях.

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та його французький колега Жан-Марк Еро заявили, що питання ухвалення змін до Конституції України не є першочерговим.

Про це вони заявили на спільній конференції зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

За словами Штайнмаєра, безпекова ситуація на Донбасі погіршилася, але це не є виправданням уповільнення законодавчої бази про місцеві вибори на окупованих територіях.

«Ситуація з безпекою не може бути виправданням тому, щоби ми припинили рухатися до ухвалення закону про вибори», – сказав він.

Штайнмаєр та Еро: ми все ще далекі від мирного врегулювання ситуації в УкраїніШтайнмаєр та Еро заявили, що процес імплементації Мінських домовленостей є складним, але єдиним варіантом мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Водночас міністр зауважив, що це не означатиме повного виключення внесення змін до Конституції України з пунктів Мінських домовленостей. «Всі пункти «Мінська» є чинними. Але ми дуже уважно слідкуємо за їхньою послідовністю, й наступним є проведення виборів», – пояснив Штайнмаєр.

Своєю чергою, глава українського МЗС Клімкін наголосив, що Україна не відмовляється від своїх зобов'язань у частині ухвалення змін до Конституції. Він додав, що метою конституційної реформи є децентралізація влади на Донбасі, але аж ніяк не легітимізація тих, хто зараз перебуває при владі на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: