Штайнмаєр та Еро: ми все ще далекі від мирного врегулювання ситуації в Україні

Читать на русском
Глави МЗС Франції та Німеччини заявили, що виконання Мінських домовленостей є складним завданням, але це – єдина можливість для мирного врегулювання.

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і його французький колега Жан-Марк Еро заявили, що процес імплементації Мінських домовленостей є складним, але єдиним варіантом мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у їхній спільній заяві, повідомляє «Слово і Діло».

«Суверенітет (України – Ред.) було підірвано одним з її сусідів у той спосіб, який для багатьох у Європі у 21 столітті здавався неможливим. У результаті конфлікт на сході України поглинає занадто багато політичних і фінансових ресурсів, які повинні спрямовуватися на процес реформ. На жаль, ми все ще досить далекі від мирного політичного врегулювання», – вважають міністри.

За їхніми словами, виконання Росією Мінських угод є складним завданням, але водночас це єдиний шлях, який може призвести до мирного політичного врегулювання ситуації в зоні проведення АТО.

Франція нагадала Путіну, що санкції з РФ знімуть тільки в одному випадкуМЗС Франції закликав Росію почати виконувати Мінські угоди, якщо російська влада дійсно хоче, щоб ЄС зняв санкції з РФ

Також німецький та французький дипломати наголосили на корупції, яка залишилася в Україні, та економічній кризі. «Українська економіка пережила небачений досі спад. Державний сектор потребує термінового реформування», – кажуть Штайнмаєр та Еро.

Крім того, міністри заявили, що за проведення реформ відповідають усі гілки української влади й головним їхнім завданням є створення передумов для продовження програми підтримки МВФ з метою досягнення макроекономічної стабільності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: