Україна висунула свої вимоги щодо виборів на Донбасі – Безсмертний

Читать на русском
Роман Безсмертний озвучив вимоги України щодо проведення виборів в ОРДЛО. Один із конфліктів виник навколо преамбули закону, в якій російська сторона вимагає посилання на Мінські домовленості, а українська – на Конституцію України.

Представник України в політичній підгрупі переговорного процесу в Мінську Роман Безсмертний оголосив перелік вимог української сторони до проведення виборів на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

«Перше: у виборчому процесі повинні брати участь загальноукраїнські політичні партії. Друге: система виборів – пропорційна, із закритими списками. Третє: голосувати обов'язково повинні внутрішньо переміщені особи та біженці. Четверте: основним інститутом, який здійснює адміністрування виборів, повинна бути Центральна виборча комісія України. П'яте: висвітлення процесу має бути гарантоване всім загальноукраїнським ЗМІ, а на території має бути повністю відновлено інформаційне поле України», – говорить Безсмертний.

За його словами, далі можна обговорювати більш дрібні пункти. Наприклад, один із конфліктів виник навколо преамбули закону, в якій російська сторона вимагає посилання на Мінські домовленості, а українська – на Конституцію України.

Нагадаємо, що 27 січня 2016 року сепаратисти так званої «ДНР» висунули в Мінську власні умови поправок до Конституції України. Терористи вимагають закріплення на конституційному рівні квоти представників «ДНР» у парламенті України; надання права погодження всіх ухвалених законів і права вето на рішення в області зовнішньої політики; повної амністії всіх, хто бере участь у конфлікті, включаючи звільнення з полону військовослужбовців «ДНР» і оперативників ДРГ, заарештованих в Одесі, Харкові, Києві та інших містах; надання широкої економічної, політичної та культурної автономії Донбасу; надання права «ДНР» самостійно формувати штат поліції, служб безпеки, судових органів, прокуратури, прикордонних військ та інших установ без погодження з Київською владою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: