Україна отримає $300 млн на військові потреби – Полторак

Читать на русском
Цьогоріч Україна отримає військової допомоги на $300 млн. Міноборони визначилося з пріоритетами в отриманні фінансування на військові потреби.

У 2016 році країни НАТО та інші донори нададуть Україні допомогу в розмірі $300 млн.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Минулого року допомога становила більше 100 мільйонів, на наступний рік вона планується в районі 300 мільйонів», – пояснив глава Міністерства оборони.

Полторак підкреслив, що його відомство чітко визначило пріоритети щодо отримання фінансової допомоги. «Ми чітко визначили пріоритети, яка допомога нам потрібна в першу чергу, а яка – в другу. Є розуміння від наших партнерів, і допомога вчасно дійде до нас», – додав він.

Раніше повідомлялося, що Норвегія виділить Україні близько $5 млн в якості гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, президент США Барак Обама підписав ухвалений конгресом оборонний бюджет на 2016 рік, в якому передбачені видатки на належне сприяння в сфері безпеки та розвідки Україні в розмірі $300 млн, якщо адміністрація вважатиме це за необхідне.

Пізніше посольство України в США повідомило, що Вашингтон збільшив закладений в бюджеті обсяг фінансової допомоги Україні до $658,1 млн на 2016 рік. У рамках асигнувань також передбачається можливість поставок летальної зброї оборонного характеру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: