Кабмін виділить 700 млн грн на відновлення південного сходу України

Читать на русском
Передача коштів безпосереднім замовникам будівництва вже затверджена. Ці кошти надаються регіонам на безповоротній основі.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України виділить 707 млн ​​грн на відновлення низки південно-східних регіонів України.

Про це повідомили «Капіталу» в прес-службі Мінрегіону, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, Мінрегіон спільно з органами місцевого самоврядування п'яти областей розробив 72 проекти на загальну суму 707 млн ​​грн для подальшої реалізації в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Кабмін уже затвердив цю програму.

«Передача коштів за цими проектами від Міністерства фінансів України безпосереднім замовникам будівництва вже затверджена. Ці кошти надаються регіонам на безповоротній основі», – зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко.

Таким чином держава підтримує ті області, які постраждали від військової агресії на сході України й мають найбільше навантаження на соціальні та інфраструктурні об'єкти.

Тука очікує загострення ситуації на ДонбасіГеоргій Тука заявив про очікуване загострення ситуації на Луганщині та про підготовку адміністрацією підготовчих заходів.

За словами Чуприненка, йдеться про Донецьку, Луганську, Харківську, Запорізьку та Дніпропетровську області.

Як раніше заявляв голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, процес відновлення Донбасу може початися вже в березні цього року.

Нагадаємо, що Європейський інвестиційний банк обіцяв виділити Донецькій області кошти на відновлення зруйнованих мостів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: