Пивоварський натякнув, що хороших доріг в Україні чекати не варто

Читать на русском
Відновлення всього дорожнього покриття обійдеться Україні мінімум у 500 мільярдів гривень.
Андрій ПивоварськийФото: Фокус

Відновлення всього дорожнього покриття коштуватиме Україні мінімум у 500 мільярдів гривень.

Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, щоб реанімувати дороги державного значення, потрібно буде щорічно витрачати на їх ремонт та обслуговування 40-50 млрд грн. Дороги місцевого значення обійдуться в 50 мільярдів гривень.

Пивоварський сподівається, що Верховна Рада підтримає закон, який розділить українські дороги, залишивши 49 тисяч кілометрів доріг державного значення, а решту - зробить дорогами місцевого значення.

Рейтинг областей України з найгіршими дорогами«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, як змінився стан доріг у регіонах України за останні місяці.

За його словами, це не означає, що таким чином Міністерство «скидає з себе баласт». «Баласт ми не скидаємо. Ми передаємо їх разом з грошима і облдорами, тобто технікою, яка необхідна для обслуговування доріг», - уточнив міністр.

Пивоварський також підкреслив, що у процесі децентралізації місцеві чиновники отримують набагато більше грошей, ніж отримували раніше. «Цього року вони отримали стільки грошей, що навіть не знають, що зробити з цим», - резюмував глава Мінінфраструктури.

Після передачі облавтодорів на місцевий рівень, система «Укравтодору» працюватиме інакше. Нагадаємо, 8 липня Кабінет міністрів України постановив ліквідувати «Автомобільні дороги України», оскільки ця компанія заважає запланованій передачі обласних автодорів на місцевий рівень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: