Перемир'я не буде: Росія готується до ескалації конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Активізація бойових дій в Україні до рівня минулого літа говорить про готовність Москви підтримувати одночасно дві війни – як у Сирії, так і на Донбасі.

Протистояння на сході України різко посилилося за останні тижні, що відзначили як жителі вздовж фронтової лінії, так і військові з євроспостерігачами.

Про це пише австралійське видання The Age, передає «Слово і Діло».

Послаблення воєнного конфлікту на сході України було пов'язане з тим, що Росія втрутилася в конфлікт у Сирії, а не тому, що Кремль прийняв рішення припинити бойові дії, пише автор статті.

За його словами, активізація бойових дій в Україні до рівня минулого літа говорить про готовність Москви, яка постачає бойовиків, підтримувати одночасно дві війни – як у Сирії, так і на Донбасі.

Доказом цього виступає різка активізація військових дій на сході країни. У статті йдеться про те, що минулого тижня спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували на тимчасово окупованій території поблизу лінії розмежування 88 танків гібридної армії РФ. Таку інформацію надав заступник голови місії Александр Хуг.

Втім, сторони протистояння поки не зважилися використовувати важку артилерію. «Поки що обстріли бойовиків спрямовані на те, щоб трохи нас «кошмарити», – цитує видання одного з командирів ЗСУ в зоні АТО.

Відзначається, що недавні заворушення в Києві, влаштовані групою людей у камуфляжі, які називають себе Революційними правими силами, створюють проблеми українській владі. При цьому українці масово не підтримали акцію баламутів.

Як раніше повідомлялося, в «сірій зоні» з'явилися бойовики «ДНР» в формі військовослужбовців ЗСУ.

Раніше політолог Віталій Кулик заявляв, що єдність України в межах 2013 року наразі неможлива. Росія не відмовилася від політики силового вирішення конфліктів у Євразії. Війна на Донбасі – це «мерехтливий конфлікт», ескалація якого залежить від геополітичних гойдалок Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: