Україна повинна вимагати повернення до Будапештського формату – експерт

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Якби українська влада відійшла від Мінських переговорів і змогла домовитися про повернення до Будапештського формату, ситуація на Донбасі давно вирішилася б.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи інформацію про те, що спікер АП Андрій Лисенко не виключає ескалації конфлікту в зоні АТО, оскільки бойовики застосовують важке озброєння й триває «снайперська війна».

«Україна повинна вимагати повернення до Будапештського формату, де нам свого часу була гарантована територіальна цілісність в обмін на передачу третього за потужністю ядерного арсеналу в світі. Проблема в тому, що нинішня влада не вміє цього робити. Це перша причина. По-друге, нічого хорошого не буває, коли не визнають фактів. АТО – це вигадка. Для України це – війна. І те, що ми не оголосили війну, призводить до низки зайвих проблем», – розповідає історик.

Як зазначив експерт, серед таких проблем і те, що юридично Україна не має права проводити мобілізацію, тому що під час АТО жодних мобілізацій не буває. Україна не може судити тих, хто намагається зірвати мобілізацію, тому що її не має бути.

Крім того, за його словами, ми не маємо права судити дезертирів, тому що вони також бувають лише під час війни.

«Ми маємо владу, яка не вміє вирішувати проблеми та не здатна захистити Україну. Влада скоріше сама є проблемою для України. Не вийде нікого обдурити з АТО, хіба що український народ», – резюмував Ігор Лосєв.

Нагадаємо, що минулого року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що готовий оголосити воєнний стан у всій країні, якщо наростання конфлікту на Донбасі продовжиться, й запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок величезної підтримки народу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: