У «сірій зоні» з'явилися бойовики «ДНР» у формі військовослужбовців ЗСУ – Тимчук

Читать на русском
Протягом останнього тижня російсько-терористичні війська знизили активність, проте продовжують проводити обстріли та збройні провокації проти сил АТО.

Протягом останнього тижня російсько-терористичні війська знизили активність, проте продовжують проводити обстріли та збройні провокації проти сил АТО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

Впродовж минулої доби місцевими бойовиками, російськими найманцями та військовослужбовцями ЗС РФ в основному застосовувалося стрілецьке озброєння (включаючи великокаліберні кулемети), зафіксовано використання 82-мм мінометів і станкових гранатометів типу СПГ-9 і АГС-17. Основні обстріли зафіксовані на ділянці в районі Горлівки, а також західніше від Донецька (від Мар'їнки до північних околиць Авдіївки). Також бойовики продовжують вести активну розвідку бойових порядків українських військ, на цілій низці ділянок ведуть снайперський вогонь.

За словами Дмитра Тимчука, в районі Горлівки відзначена поява в «сірій зоні» піхотних груп бойовиків у формі військовослужбовців ЗС України. У складі даних груп відзначається наявність мінометів і гранатометів. Як мінімум двічі зафіксовано ведення мінометного вогню в напрямку Горлівки.

Раніше повідомлялося, що противник зосередив зусилля на перегрупуванні та посиленні своїх підрозділів на сєвєродонецькому, слов'янському та донецькому напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: