Лещенко розповів нові подробиці змови українських олігархів

Читать на русском
Сергій Лещенко розповів, чому народні депутати, всупереч їх власним заявам і обіцянкам, відмовилися голосувати за відставку Арсенія Яценюка

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко розповів, чому Верховна Рада спочатку визнала роботу Кабміну незадовільною, а потім провалила голосування за відставку уряду.

Про це політик написав у своєму блозі на «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

Чому не голосував «Опозиційний блок»

Джерела Лещенка стверджують, що керівник «Опоблоку» Юрій Бойко напередодні голосування особисто зустрічався з Президентом Петром Порошенко. На Банковій лідеру «опозиціонерів» дали зрозуміти, що його фракція повинна дати мінімальний результат за відставку Яценюка: «Опоблоку» виділили квоту всього на шість голосів.

Юрій БойкоНародний депутат України
Бойко пообіцяв, що "Опозиційний блок" голосуватиме за відставку Кабміну ЯценюкаСказано 16 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Чому Бойко послухався? Тому що Бойко на «гачку» Банкової, який старанно заточив Віктор Шокін. У столі у генпрокурора вже вісім місяців лежить без руху подання до парламенту про зняття з Бойка депутатської недоторканності і отримання згоди на його арешт у справі скрапленого газу Курченка. Замість того, щоб направити звернення до парламенту, Шокін його заблокував, виторговуючи для Банкової поступливість Бойка», – пояснив нардеп.

«Блок Петра Порошенка»

Лещенко нагадав, що зі 136 нардепів фракції «БПП» не підтримали відставку Кабміну 24 народних депутати. «Спершу дали голоси за визнання роботи незадовільною, але потім не проголосували за відставку Андрієвський, Герасимов, Евлахов, Козаченко, Король, Лівік, Лубинець, Макар'ян, Мушак, Паламарчук, Романюк, Савченко, Ткачук, Усов, Белькова, Горват, Єфімов, Козир , Куліченко, Недава, Павелко, Третьяков, Урбанський, Яриніч», – повідомив політик.

Експерт назвав плюси та мінуси недалої відставки ЯценюкаОлександр Радчук зазначає, що ситуація, яка склалася навколо Кабміну та парламенту, допоможе Україні отримати ще один транш МВФ.

Але головним спільником Яценюка, за словами Лещенка, стала група «УДАР», що знаходиться у особливих відносинах з екс-главою АП Януковича Сергієм Льовочкіним і олігархом Дмитром Фірташем. Зокрема, 5 депутатів «УДАРу» не голосували «за» відставку, хоча 15 хвилинами раніше проголосували за роботу уряду незадовільною – Лівік, Макар'ян, Паламарчук, Романюк, Ткачук, Белькова.

«Проте головним об'єктом критики з вуст Президента Порошенка на останньому засіданні фракції стали не ці депутати, а ми з Мустафою Найємом – через те, що зважилися сказати про змову вслух», – заявив Лещенко.

Резюмуючи, нардеп зазначив, що «у моделі США» Порошенко і Яценюк мали контролювати один одного, конкуруючи за успіх і обмежуючи державну корупцію. «Насправді, вони просто розподілили сфери впливу і грошові потоки, вступивши в змову, ще одним повноцінним учасником якої тепер стали олігархи», – підсумував Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: