Експерт назвав плюси та мінуси недалої відставки Яценюка

Читать на русском
Політичний оглядач Олександр Радчук вважає, що недовіра громадян України до інститутів влади буде знижуватися.

Ситуація, яка склалася навколо відставки Кабінету міністрів, має низку позитивних і негативних моментів для України.

Про це йдеться у статті політичного оглядача Олександра Радчука «Гра з нульовою сумою: плюси та мінуси невдалої відставки Кабміну», пише «Слово і Діло».

За його словами, те, що нинішній уряд залишився на своєму місці, добре вплине на продовження співпраці України з міжнародними організаціями та інституціями й допоможе країні отримати черговий кредит від МВФ.

«Струс» Кабміну висловленням невдоволення парламентарів роботою уряду може змусити команду Яценюка активніше взятися за реформи, вважає Радчук. Також, на його думку, якісь кадрові перестановки в КМУ все ж можуть відбутися, й варто очікувати нових призначень на деякі міністерські посади.

Плюси та мінуси відставки Кабінету міністрів«Слово і Діло» вирішило показати гіпотетичні наслідки збереження чинного уряду, а також можливі наслідки його відставки.

І останнім позитивним моментом, за словами Радчука, є те, що Україні поки не загрожують дострокові парламентські вибори і в країні зберігається умовний політичний баланс.

Водночас відтермінування перевиборів до Ради є й мінусом для України – громадяни ще деякий час не зможуть вплинути на політичних гравців у країні.

Також серед негативних наслідків Радчук відзначає відсутність взаєморозуміння між урядом і парламентом, що в підсумку призведе до тривалого падіння народної довіри до органів влади та перевиборів Президента й Верховної Ради.

Як повідомляло «Слово і Діло», вчора представники парламентських фракцій «Самопомочі» та «Батьківщини» були відсутні на ранковому засіданні Верховної Ради на знак протесту проти провалу відставки уряду Яценюка. Юлія Тимошенко вчора також заявила, що її фракція залишає коаліцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: