Легітимізація лідерів «Л/ДНР» може проходити під канонаду на Донбасі – експерт

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

«Мінськ» саботується, а люди на Донбасі вже не бояться ані зброї, ані окупаційної влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи інформацію розвідки про те, що бойовики готуються до місцевих виборів, а помічник президента РФ Владислав Сурков приїздив на Донбас для обговорення активізації бойових дій.

«Активізація диверсійної діяльності пов'язана з намаганням досягнути власних політичних цілей підняттям ставок. Сурков є одним із кураторів цих територій, тому його приїзд напряму пов'язаний як з місцевими виборами, так і з ескалацією», – зазначив Олег Саакян.

За його словами, підготовка до так званих виборів – це запуск тиску на міжнародній арені, процес імітації політичної діяльності всередині «Л/ДНР».

«Це потрібно, тому що зараз є потреба в додатковій легітимізації та ротації тих, кого призначили лідерами, щоб отримати хоча б мінімальну підтримку населення. Вже була ситуація з Губарєвим та іншими «лідерами», яких люди починають проганяти та не бояться навіть зброї й окупаційної влади», – пояснив експерт.

На його переконання, це пов'язано з розвитком дублюючої вертикалі управління, окрім вибудованої військової, тобто налагодженням адміністративного управління.

«Для України це поганий сигнал. Все може проходити під канонаду по лінії зіткнення. Це знак того, що РФ не змінювала курсу на посилення власних позицій в Україні. «Мінськ» саботується на найнижчому рівні на Донбасі, що йде в розріз із домовленостями», – проаналізував ситуацію Олег Саакян.

Додамо, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв провести місцеві вибори на Донбасі, щойно Росія виконає четвертий пункт Мінських домовленостей: закриє кордон і забере свої підрозділи з території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: