У бойовиків на Донбасі підкріплення: Росія прислала техніку і озброєння

Читать на русском
За даними української розвідки, Росія перекинула на окуповану територію Донбасу значну кількість озброєння, військової техніки і боєприпасів

Росія вчергове перекинула на окуповану територію Донбасу озброєння, військову техніку, боєприпаси і пально-мастильні матеріали.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, передає «Слово і Діло».

Так, до Іловайська з території РФ прибули два ешелони з військовою технікою (15 платформ), дизельним пальним (до 180 тонн), боєприпасами та матеріально-технічними засобами (10 вагонів).

ОБСЄ: існує високий ризик, що бойові дії на Донбасі триватимутьЗаступник голови місії ОБСЄ в Україні розповів про ситуацію з дотриманням вогню на Донбасі.

До району Боково-Платове (західне передмістя Антрацит) Росія перекинула живу силу. «Після бойового злагодження у складі підрозділів (взвод-рота) ними будуть доукомплектовані з’єднання і частини 2 АК», – йдеться у повідомленні.

Всього ж, за даними української розвідки, протягом доби російсько-терористичні війська здійснили 67 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 82/120 мм мінометів, з них: два – Кримське, Золоте (Сєверодонецький напрямок); 14 – Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Троїцьке, (Слов’янський напрямок); 47 – шахта Бутовка, Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); чотири – Талаківка, Водяне (Маріупольський напрямок).

Протягом доби загинув один військовослужбовець ЗС РФ (Валерій Москалець), ще один отримав поранення під час висування у складі диверсійної розвідувальної групи у районі населеного пункту Зайцеве.

Зазначимо, що сьогодні у Мюнхені міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія може у будь-який момент почати повномасштабне наступ на Донбасі. Клімкін також показав німецьким і французьким колегам фото, як РФ через українсько-російський кордон постачає зброю на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: