Після виходу «Самопомочі» у коаліції є три шляхи – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

«Самопоміч» і «Батьківщина» є заклятими конкурентами, але зараз вони вестимуть опозиційну риторику.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи заяву Олега Березюка про те, що фракція «Самопомочі» залишає парламентську коаліцію.

«Після виходу «Самопомочі» з коаліції є три сценарії розвитку подальших подій. Перший і найбільш вірогідний: фракції добирають необхідну кількість депутатів за рахунок позафракційних для того, щоб уряд і парламент працювали. З «Опозиційним блоком» об'єднання не буде, оскільки це ризиковано й абсолютно неприйнятно. Позафракційні та депутати з інших фракцій зараз можуть увійти до «НФ» або «БПП». Таким чином і наберуться необхідні 226 голосів», – пояснив Палій.

Другий варіант, за словами експерта, – це повернення до коаліції «Радикальної партії Ляшка», залучення окремих депутатів чи фракій та створення нової коаліції.

«Третій варіант – це розпуск парламенту, але це найменш реалістичний сценарій», – констатував він.

Політолог вважає, що в перевиборах зараз немає жодного сенсу. Вони навіть можуть бути шкідливими для країни.

«Переоберуть все одно той самий парламент, можливо, навіть ще більш популістський, і ми всі втратимо час. Підготовка до виборів, передвиборчий популізм, формування коаліції й фактично рік втраченого часу. Великий хаос ні для чого», – розповідає Олександр Палій.

Додамо, що 16 липня 2015 року народний депутат України Олег Березюк запевнив, що фракція «Самопомочі» не вийде з парламентської коаліції.

Нагадаємо також, що напередодні фракція «Батьківщини» вийшла зі складу коаліції, попри обіцянку Юлії Тимошенко залишатися в парламентській більшості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: