Вихід «Самопомочі» з коаліції продовжить агонію Яценюка – нардеп

Читать на русском
Вихід «Самопомочі» відкриє шлях до коаліції «Радикальній партії», яка вже десь заявляла про можливе повернення до коаліції. Тоді в коаліції буде 232-233 голоси й агонія уряду Арсенія Петровича продовжиться на невизначений термін.

В разі виходу депутатської фракції «Самопомочі» з коаліції «Європейська Україна» «золоту карту» отримає «Радикальна партія», й тоді агонія уряду Яценюка продовжиться на невизначений термін.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив позафракційний депутат Сергій Рудик, передає «Слово і Діло».

«Якщо «Самопоміч» прийме таке ж рішення (вихід з коаліції – Ред.), я так розумію, що «золота карта» буде, як завжди, у «Радикальної партії», яка вже десь заявляла про можливе поверення до коаліції. Тоді в коаліції буде 232-233 голоси й агонія уряду Арсенія Петровича продовжиться на невизначений термін», – заявив Рудик.

Як повідомлялося раніше, фракція «Батьківщини» заявила про вихід із коаліції після того, як Рада вчора не змогла відправити у відставку Кабмін.

Сергій РудикНародний депутат України
Рудик пообіцяв сприяти у реформуванні ДержземагентстваСказано 11 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, що коаліція «Європейська Україна» спочатку включала 5 фракцій і мала конституційну більшість. Сьогодні про вихід із коаліції заявили нардепи Каплін та Сугоняко. З огляду на це, в коаліції залишається 241 депутат, у разі виходу «Самопомочі» – 215.

Таким чином, якщо до коаліції не долучаться «Воля народу» або «Відродження» або не повернеться «РПЛ», коаліція розпадеться, що може означати дострокові вибори до ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: