Порошенко підписав закон про публічні закупівлі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який переводить державні закупівлі в електронний формат.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про публічні закупівлі».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт Глави держави.

«Законом передбачається запровадження електронної системи закупівель для всіх державних закупівель для товарів і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. грн, і для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 млн грн (для замовників, які здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг – дорівнює або перевищує 1 млн грн і для робіт – дорівнює або перевищує 5 млн грн)», – повідомили в прес-службі Порошенка.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Закон буде впроваджуватися в 2 етапи: спочатку з 1 квітня на електронні закупівлі перейдуть центральні органи виконавчої влади та замовники, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, а з 1 серпня – решта клієнтів.

«Реалізація закону дозволить підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель і знизити рівень корупції», – відзначають у прес-службі Президента.

Нагадаємо, Верховна Рада України 25 грудня 2015 року 244 голосами підтримала проект закону «Про публічні закупівлі», який переведе всі державні закупівлі в електронний формат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: