Депутати ухвалили закон про публічні закупівлі

Читать на русском
Верховна Рада України підтримала проект закону «Про публічні закупівлі», який переведе всі державні закупівлі в електронний формат.

Верховна Рада України підтримала проект закону «Про публічні закупівлі», який переведе всі державні закупівлі в електронний формат.

За відповідний урядовий законопроект №3559 проголосувало 244 народних депутати, пише «Слово і Діло».

«Рада ухвалила в цілому закон про держзакупівлі! Найкращий подарунок тендерній мафії на Різдво! Корупція не пройде», – написав у Twitter міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус.

Також на ухвалення цього закону звернув увагу й Президент України Петро Порошенко. За його словами, це дуже важливий крок у боротьбі з корупцією.

Боротьба з корупцією: держзакупівлі в Україні стануть прозоримиВерховна Рада України ухвалила закон №2087а про приведення держзакупівель до міжнародних стандартів. Метою ухвалення документа в першу чергу є значне зниження корупції.

«Ми зробили ще один крок у боротьбі з корупцією. Дякую депутатам, а також Максиму Нефьодову (заступник міністра економрозвитку та торгівлі – Ред.) та Айварасу Абромавичусу за ухвалений закон про держзакупівлі», – сказав Президент.

Як стверджує Нефьодов, цей закон відтепер розповсюджує систему електронних державних закупівель ProZorro на всі державні закупівлі в Україні.

«Ми це зробили! Ухвалено в першому читанні та в цілому законопроект №3559, який розповсюджує систему електронних державних закупівель ProZorro на всі тепер уже публічні закупівлі України», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, разом з цим законопроектом вночі 263 голосами був ухвалений проект Державного бюджету на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: