«БПП» підготував два сценарії для Яценюка – експерт

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Знайти 150 підписів за відставку Яценюка – не проблема, але й вотум недовіри уряду не означає автоматичної відставки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Мокан, аналізуючи можливі сценарії подальших подій у зв'язку зі звітом уряду.

«Висловлення незадоволення роботою уряду має формальний характер і не матиме жодних юридичних наслідків. На цьому етапі, говорити про те, що відставка Яценюка – це вже доконаний факт, поки рано. Якщо сьогодні ВР визнає роботу уряду незадовільною, це не означатиме автоматичної відставки», – розповідає експерт.

На його переконання, знайти 150 підписів не буде великою проблемою. Цікавим моментом буде те, скільки депутатів «БПП» підпишуться під цим, тому що одна річ – заявити про свою позицію, а інша – перейти до конкретики.

«Зараз саме від «БПП» залежить доля уряду», – констатував політолог.

«НФ» розміняє фігуру Яценюка на майбутнє фракції – експертПолітолог проаналізував інформацію про те, що «Народний Фронт» може підтримати відставку Арсенія Яценюка.

Якщо все-таки зараз буде ініційовано висловлення недовіри та зібрано 150 підписів, значить, фракція «БПП» підготувала два сценарії: або вони вже фактично домовилися про новий формат коаліції, або свідомо йдуть на сценарій розпуску Ради й готові до дострокових парламентських виборів.

«Після відставки уряду співпраця в нинішньому форматі коаліції буде неможливою», – підкреслив він.

Ще один сценарій полягає в тому, що, хоча про це й не говорять уголос, але, можливо, почався процес розколу в «Народному фронті».

Раніше Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін піде у відставку в тому разі, якщо Верховна Рада ухвалить рішення про його переформатування.

Як повідомляється, вже зібрано 79 підписів за відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: