Лещенко розповів, які фракції підтримають відставку Яценюка

Читать на русском
Народний депутат України від фракції БПП Сергій Лещенко розповів, які фракції підтримають відставку Кабміну Яценюка.
Сергій Лещенко

Народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що практично всі фракції готові проголосувати за відставку уряду на чолі з Арсенієм Яценюком.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«226 (голосів за відставку Кабміну – Ред.), безумовно, є. Я думаю, «БПП» буде голосувати, буде голосувати «Самопоміч», буде голосувати «Батьківщина». «У Радикальної партії» не буде іншого виходу, крім як голосувати, буде голосувати «Воля народу» й, думаю, що частина «Опозиційного блоку», яка орієнтована на Ахметова... голосуватиме за відставку», – сказав Лещенко представникам ЗМІ.

За словами нардепа, кількість членів фракції «БПП», які проголосують за відставку Кабміну, залежатиме від вказівки Порошенко. Лещенко вважає, що без президентського схвалення за відставку уряду проголосують близько 30 депутатів фракції.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», 11 лютого народний депутат від «Самопомочі» Вікторія Войціцька пообіцяла, що її фракція в повному складі надасть підписи для ініціювання відставки уряду, й заявила, що створення нового уряду є принциповою позицією фракції. 12 лютого «Самопоміч» почала збирати підписи за відставку уряду.

Також 11 лютого перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в парламенті не набереться достатньо голосів, щоб проголосувати за відставку уряду Яценюка.

Нагадаємо, 16 лютого Кабмін у Верховній Раді звітуватиме про результати своєї діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: