«НФ» розміняє фігуру Яценюка на майбутнє фракції – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

За правильного підходу «НФ» дуже швидко можна вивести на нормальний рейтинг.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи майбутній звіт Кабміну та інформацію про те, що «НФ» може підтримати відставку Арсенія Яценюка.

«Народний фронт» дуже цікаво утворений. Найбільше з будь-яких приводів репетувала група Яценюка. Решта зайвий раз не виступають публічно та утримують позиції. Наразі, по-перше, країні не потрібні позачергові вибори. По-друге, за правильного планування нинішній 1% «НФ» дуже швидко, за рік-півтора, можна вивести на нормальне зростання довіри, якщо будуть результати діяльності Кабміну. Наприклад, на діяльності Мін'юсту можна зробити солідний політичний капітал для наступних виборів», – розмірковує Цибулько.

Як підкреслив експерт, з Яценюком йти на вибори «НФ» не потрібно. Цілком може скластися ситуація, що «Народний фронт» розміняє фігуру прем'єра на час, необхідний для відновлення довіри до партії.

Як працюють міністри Яценюка? Дайджест обіцянок Кабміну«Слово і Діло» продовжує серію дайджестів обіцянок членів Кабінету міністрів України. Що обіцяли міністри за останній тиждень?

На його думку, завтра на звіті, скоріш за все, керуватимуться тим, що вибори – це невиправданий захід, тим більше, що якісно Рада навряд чи зміниться.

«Поле для компромісів широке. Це буде або затвердження звіту, або скоріше поетапний процес із вимогою надати програму діяльності на наступний рік, тобто в кожному разі це будуть якісь гібридні форми», – припустив політолог.

Зазначимо, що фракція «Самопомочі» почала збір підписів за відставку Кабміну Яценюка. Як відомо, вже завтра прем'єр має відзвітувати у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: