Турчинов: Україна відроджує ракетні технології, не порушуючи міжнародних домовленостей

Читать на русском
Український оборонний комплекс поновлює розробку технологій ракетобудування для захисту території України, розповів секретар РНБО.

Українські військові інженери ведуть роботу з відновлення ракетних технологій.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, інформує «Слово і Діло».

При цьому Турчинов підкреслив, що розробки ведуться виключно в інтересах захисту держави, а не для захоплення чужих територій, тож тим самим Україна не порушує жодних міжнародних угод.

«Ми працюємо і у сфері сучасних ракетних технологій, ми працюємо в рамках підписаних Україною міжнародних угод. Жодних порушень тут немає. Саме в рамках цих угод ми створюємо можливості для України захистити себе. Мова йде про зброю для захисту, а не для захоплення інших територій, для звільнення наших територій», – заявив Турчинов.

Секретар РНБО підкреслив, що за останні роки Україна втратила свій ракетний потенціал, хоча саме ці технології вирізняли нашу державу.

«На жаль, з часом ці технології були або зупинені, або втрачені. Зараз ми відновлюємо наш потенціал – і інтелектуальний, і інженерний. Також це стосується технологій та підприємств, у яких тривалий час не було замовлень», – розповів він.

Як сьогодні заявили в Держдепі США, Російська Федерація активно створює на Донбасі систему протиповітряної оборони, встановлюючи там власні ракетні комплекси. Наразі концентрація ворожих систем ППО в регіоні найвища за останні півроку, стверджують американські військові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: