Порошенко: Через ракети у Криму під загрозою пів-Європи

Читать на русском

Ракети, що розміщені Росією у Криму, створюють небезпеку повномасштабного конфлікту в Чорноморському регіоні.

Про це заявив Петро Поршенко в ексклюзивному інтерв'ю Еuronews, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

За словами Глави держави, Крим став військовим плацдармом. Це означає, що небезпека вже стосується не тільки України, а й всього Чорноморського регіону.

«Він вже став військовим плацдармом і, наскільки я розумію, сам російський президент заявив про те, що вони розмістили там ракети, які здатні нести ядерну зброю. І я думаю, що тут вже не йдеться про незалежність України чи суверенітет України над Кримом. Це вже відчутно підвищує небезпеку повномасштабного конфлікту в Чорноморському регіоні. Тому що ці ракети мають радіус дії у 500 км і можуть легко дістатися території кількох країн-членів НАТО, і на це повинна бути певна реакція», ˜– зазначив Порошенко.

Порошенко також звернув увагу на порушення прав людини у Криму, а саме жорсткий тиск на кримських татар. «Історичний народ Криму, кримські татари, з населенням у понад 300 тисяч людей, перебуває під жорстким тиском. Лідери цього народу – або під арештом у в‘язницях Росії, або, як за часів Сталіна, їм заборонений в‘їзд до Криму», - наголосив він.

Нагадаємо, Петро Порошенко також закликав Європейську спільноту посилювати санкції проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: