Україна має право деокупувати свої території – конгресвумен США

Читать на русском
Конгресвумен США заявила про повну підтримку України, а також допомогу в сфері оборони кордонів.

Член Конгресу Сполучених Штатів Америки Лоретта Санчес заявила про допомогу Україні в сфері безпеки кордонів, а також про підтримку в деокупації своєї території.

Про це вона заявила на прес-конференції в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми підтримуємо Україну в умовах, коли вона тримає східний фронт. В оборонному бюджеті США є кошти на оборонні технології та обладнання для України. Україна має право деокупувати свої території», – наголосила конгресвумен.

За її словами, вона пильно стежить за агресивними діями російського президента Володимира Путіна та засуджує їх. Водночас Санчес зазначила, що США надають Україні найсучаснішу систему контролю над кордоном.

«Ми надаємо системи контролю над кордоном, але важливо допомогти Україні виготовляти потрібні речі самій. Далі ми постачатимемо оборонні системи», – сказала член Конгресу.

США допомагатимуть Україні в навчанні фахівців Сил спеціальних операційУкраїнська сторона обговорила з командувачем Сил спеціальних операцій ЗС США у Європі створення підрозділу в країні.

Своєю чергою, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов підтвердив отримання цієї системи контролю та високоточних систем для прикордонників. Він також зазначив, що наступним кроком стане збирання в Україні з комплектуючих.

«Система контролю кордону – одна з найсучасніших. Фахівці США навчать користуватися ними наших прикордонників прямо на російсько-українському кордоні», – зауважив Романов.

Гендиректор концерну залишив деталі проекту контролю кордону в таємниці. Але відомо, що він почнеться з морських кордонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: