Захід тисне на Україну, щоб ми погодилися на будь-які варіанти вирішення конфлікту – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Заява Дмитра Медведєва в Мюнхені нагадує промову Вінстона Черчилля у Фултоні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи риторику Президента України Петра Порошенка, російської делегації та основні меседжі Заходу в рамках щорічної Мюнхенскої конференції з безпеки.

«Мюнхенська конференція з безпеки важливіша для нас, ніж той же Давос, де обговорються більше економічні та соціальні теми. На цьому майданчику дійсно порушуються питання безпеки в світі», – зазначив Бондаренко.

Щодо заяв Дмитра Медведєва, то, на думку експерта, вони сприйнялися як агресивні. З іншого боку, його риторику можна порівняти з другою промовою Черчилля у Фултоні.

«Тоді Черчілль практично оголосив холодну війну. Медведєв також сказав про те, що ми переживаємо чергову холодну війну. За великим рахунком, це так і є. Сьогодні є холодна війна між Заходом і Сходом, формуються блоки держав, які втягнуті до цієї війни», – пояснює він.

Велика угода щодо Донбасу: до якого консенсусу йдуть РФ і Захід? Думка експертаПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Захід і РФ близькі до компромісу щодо Донбасу.

Щодо США, то, за його словами, вони зараз не готові до війни, тому що в них іде виборчий процес, і їм необхідно показати покращення ситуації в світовому контексті.

«Відповідно, промова Медведєва б'є по американцях, по інтересах демократів», – підкреслив політолог.

Щодо риторики Президента України Петра Порошенка, то, на його думку, він озвучив ті ж меседжі, що й на всіх подібних заходах.

«Сьогодні Захід хоче якнайшвидшого розв'язання української кризи. Причому, на Україну тиснуть, щоб ми погодилися на будь-які варіанти, аж до «заморозки» або втрати якихось наших інтересів. Від Президента скоріше хотіли почути не констатацію фактів про війну, а того, коли ця війна закінчиться», – проаналізував Кость Бондаренко.

Додамо, що прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що через недружню лінію НАТО щодо Росії країни «скотилися в нову холодну війну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: