Касько подав у відставку з посади заступника генпрокурора

Читать на русском
Віталій Касько заявив про свою добровільну відставку з посади заступника генпрокурора України.

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько повідомив про відставку зі своєї посади.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло».

«Генеральному прокурору Шокіну від заступника генерального прокурора Каська рапорт: прошу звільнити мене від займаної посади з органів прокуратури за власним бажанням. Таке бажання обґрунтоване тим, що нинішнє керівництво прокуратури остаточно перетворило її на орган, де панує корупція та кругова порука, а будь-які спроби змінити цей стан речей всередині прокуратури відразу й показово переслідуються. Тут працюють не право й закон, а свавілля та беззаконня, а ключові позиції в Генпрокуратурі з кожним днем ​​обіймають усе більше вихованців і послідовників сумнозвісного Пшонки», – заявив Касько.

Касько: корупція в прокуратурі точно не зменшиласяНа сьогоднішній день органи прокуратури є такими ж корумпованими, як і до початку Революції Гідності.

Водночас він повідомив, що рапорт про звільнення ще не поданий генпрокурору Віктору Шокіну, але відразу після прес-конференції документ буде направлений за адресою.

Крім того, за словами Каська, про свою відставку він радився із західними партнерами України й вони дійшли єдиної думки. На його переконання, Генпрокуратура є «мертвим органом» і ніхто не вірить у її незалежність та ефективність.

«Можливості створити в Україні справжню прокуратуру європейського зразка за нинішнього керівництва Генпрокуратури остаточно вичерпані, тому залишатися на займаній посаді я не бачу сенсу», – додав Касько.

Нагадаємо, раніше генпрокурор України Віктор Шокін вимагав від Каська написати рапорт про відставку. У свою чергу, Касько відповідав, що він не має наміру звільнятися з власної ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: