В Європі стартувало «ланцюгове голодування» на підтримку Савченко

Читать на русском
До акції може приєднатися кожен бажаючий в Європі на день, два чи символічно на кілька годин. Головне – показати Надії, що вона не одна, що про неї думають.

Політики та активісти в Європі оголосили ланцюгове голодування – акцію на знак солідарності з українкою Надією Савченко, судилище над якою йде в Російській Федерації.

Ініціатива, народжена серед депутатів Ради Європи, отримала широке поширення в соціальних мережах, повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«Звичайно, я долучаюся також і сподіваюся, що багато колег з парламенту та Сенату – вищої палати парламенту Чехії долучаться. Я також запросила Віру Савченко, сестру Надії, в Чехію. Ми не можемо забувати про Україну, яка нам близька. І конфлікт на сході України – це також дуже важлива тема, яку не можна недооцінювати», – каже депутат чеського парламенту Кристина Зеленкова.

Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів чиновника з адміністрації ПутінаУтримувана в Росії українська льотчиця Надія Савченко під час засідання суду в понеділок заявила, що впізнала одного зі своїх викрадачів – Павла Карпова, колишнього працівника адміністрації президента Путіна.

Як повідомляється, до акції може приєднатися кожен бажаючий в Європі на день, два чи символічно на кілька годин. За словами Кристини Зеленкової, головне – показати Надії, що вона не одна, що про неї думають.

Відзначається, що акція, метою якої є також привернути увагу до долі інших політв'язнів, триватиме до кінця лютого. У так званому «ланцюговому» голодуванні вже беруть участь кілька осіб із цієї країни. Їх кількість щодня зростає.

Нагадаємо, що Надію Савченко влітку 2014 року вкрали терористи на Донбасі й перевезли в Росію. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до того, як вони померли.

За словами адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна, на цьому етапі розглядаються варіанти відправки Савченко в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: