Київ щодня веде діалог із Донбасом – Геращенко

Читать на русском
За словами Ірини Геращенко, на майбутніх виборах на тимчасово окупованих територіях Донбасу повинні бути представлені вимушені переселенці.
Ірина Геращенко

Представник України в Тристоронній контактній групі, народний депутат Ірина Геращенко розповіла, хто має представляти Донбас на майбутніх виборах в регіоні.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Геращенко сказала в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Геращенко вважає, що жодного сепаратизму в Україні немає. І що діалог про майбутнє Донбасу потрібно проводити не з маріонетковими лідерами, а зі справжніми винуватцями конфлікту – представниками Кремля.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України

«Очевидно, щоб вирішити цю проблему, необхідно говорити з тим, хто її створив, а не із залежними маріонетками. Тому важливо, щоб в «нормандському форматі» вибудовувався діалог з людьми, які повинні вирішувати ці питання», – сказала народний депутат.

Також Геращенко зазначила, що українська сторона веде активний діалог із жителями регіону, і що в майбутніх виборах мають брати участь вимушені переселенці.

«Київ і так щодня веде діалог із Донбасом – у нас сотні тисяч переселенців у результаті агресії Росії проти України, ті ж жителі Донбасу, російськомовні громадяни, змушені переїхати до інших регіонів України. Ці люди також мають право представляти свою малу батьківщину, Донбас, це буде чесно. Тому ми наполягаємо на участі вимушених переселенців у майбутніх виборах», – заявила Геращенко.

Також представник України в контактній групі назвала умови, за яких на Донбасі можуть бути проведені вибори.

Ірина Геращенко підбила підсумки річниці Мінських угодГоловними досягненнями Мінських перемовин Ірина Геращенко назвала припинення масштабних бойових дій на Донбасі та початок обміну полоненими.

«Вибори на Донбасі можуть пройти лише при стабілізації ситуації безпеки, при режимі тиші і роззброєння, повноцінній роботі українських ЗМІ на Донбасі при вирішенні питання кордону. Ключове – політичні питання Мінських угод безпосередньо залежать від питань безпеки та від гуманітарних питань», – повідомила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявила про готовність української влади провести вибори на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: