Експерт пояснив, заради чого Росія готова діяти навіть собі у збиток

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо заяви Джорджа Сороса про те, що в 2017 році Росія стане банкрутом.
Антон Круть

Ще з 2004 року найбільшим страхом путінської Росії був соціальний вибух і в Кремлі готові на все, аби цього не відбулося.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Антон Круть, аналізуючи заяву Джорджа Сороса про те, що на РФ у 2017 році чекає банкрутство.

«Проблема не стільки в банкрутстві, скільки у виборах. Цього року в них парламентські вибори. Ресурсів на думські вибори у них ще вистачить, тому іх і перенесли на більш ранній термін, щоб вистачило резервів, а переобиратися в 2017 році в Путіна вже ресурсів не вистачить в плані забезпечення того ж рівня соціальних виплат», – констатував він.

Як розповів експерт, існує така думка, що голоси за Путіна базуються на тому, що він платить хороші пенсії та зарплати.

Таким чином, як пояснив політолог, Путін зараз затиснутий часовими рамками й намагається якнайшвидше позбутися санкцій.

Обама може запровадити санкції проти Путіна – екс-посол США в УкраїніЕкс-посол США в Україні Джон Гербст заявив, що Білий дім може піти на запровадження санкцій персонально проти президента Росії Володимира Путіна.

«Тому варто говорити не стільки про банкрутство, скільки про проблеми переобрання на черговий термін. Соціальний вибух – це дуже небезпечно. Вони бояться Майдану найбільше за все ще з 2004 року», – підкреслив експерт.

«РФ буде вживати всіх заходів, навіть вкрай збиткових, лише заради того, щоб цього не допустити», – резюмував Антон Круть.

Додамо також, що Сорос назвав Путіна обдарованим тактиком, але не стратегом. Раніше американський фінансист говорив, що за нинішніх умов резервів РФ вистачить на два роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: