Росія збанкрутує в 2017 році – Сорос

Читать на русском
Путінський режим перебуває на межі банкрутства. Водночас Росія може уникнути колапсу ,сприяючи розпаду Євросоюзу.

Американський фінансист Джордж Сорос передрікає банкрутство Російської Федерації в 2017 році та застерігає західних політиків від співпраці з Кремлем у сирійському питанні.

Про це Сорос пише в своєму блозі на Project Syndicate, повідомляє «Слово і Діло».

«Путінський режим перебуває на межі банкрутства. У 2017 році, коли прийде час основних платежів за зовнішнім боргом, РФ зіткнеться з політичними потрясіннями», – пише Сорос.

За його словами, дефіцит бюджету Росії вже перебуває на рівні 7% ВВП. Перед російським урядом стоїть непросте завдання скоротити його до 3%, щоб не дати вийти з-під контролю інфляції. Разом з тим, кошти фонду соціального страхування Росії закінчуються. Ці та інші події негативно вплинуть на рівень життя виборців перед парламентськими виборами, які намічені на осінь цього року.

Водночас Росія може уникнути колапсу шляхом сприяння розпаду Євросоюзу. Цього простіше домогтися, направивши туди потоки сирійських біженців. «Факт у тому, що путінська Росія та ЄС беруть участь у перегонах на час. Питання в тому, хто з них зруйнується першим», – зазначає Сорос.

Джордж Сорос вважає, що РФ почала військову операцію в Сирії з метою загострити міграційну кризу в Європі. За його словами, від напливу біженців та економічної кризи ЄС «тріщить по швах», а Росія може отримати значні економічні вигоди від розпаду Європи. Масла у вогонь підливає й підтримка Москвою політичних партій з антиєвропейською риторикою.

Фінансист також називає прорахунком вторгнення російських військ до Сирії. «Путін є обдарованим тактиком, але він не стратег. Його втручання було стратегічною помилкою, тому що це втягнуло його др конфлікту з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, що зашкодить інтересам обох», – пише Сорос.

Нагадаємо, раніше Сорос заявляв, що в сформованих умовах падіння економіки у Російської Федерації вистачить резервів на два роки.

Як повідомлялося раніше, під час конференції «Реформи: долаючи «стару Україну» голова Фонду Відкритого Суспільства Джордж Сорос заявив про підтримку податкової реформи, яку ініціює міністр фінансів України Наталія Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: