Обама може запровадити санкції проти Путіна – екс-посол США в Україні

Читать на русском
Екс-посол США в Україні вважає, що Білий дім може запровадити персональні санкції проти президента РФ Володимира Путіна.
екс-посол США в Україні Джон Гербст

Колишній посол США в Україні Джон Гербст заявив, що Білий дім може піти на запровадження санкцій персонально проти президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, таке рішення може прийняти президент США Барак Обама, але для цього потрібне політичне рішення «великої ваги». Гербст вважає, що, скоріш за все, Білий дім так і зробить, але у той же час, якесь кримінальне розслідування щодо Путіна проводитися не буде.

«Це було би незвичною практикою, щоб США запровадили кримінальне розслідування проти Путіна. Я не думаю, що адміністрація піде на це», – зауважив екс-посол.

На переконання Гербста, міністр фінансів США своїми звинуваченнями Путіна в корупції найкраще відображає позицію Білого дому щодо російського лідера.

«Іноді, з точки зору спостерігача американської політики, мені здається, що Білий дім служить не лише місцем для ухвалення політичних рішень та контролю за їх виконанням, але також і для коментування подій у світі. І цей випадок – зайвий тому приклад», – заявив він.

Нагадаємо, раніше BBC оприлюднило відеорозслідування, в якому міністр фінансів США звинуватив Володимира Путіна в корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: