Із цим парламентом складно, але з наступним буде ще складніше – експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Проблема виключно в прем'єр-міністрі, але на Заході побоюються, що розпад коаліції ще більше ускладнить ситуацію.

Про це в коментарі «Слову і Делу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи можливість об'єднання українського уряду через загрозу зриву програми кредитування МВФ.

«Зараз необхідно почати робити висновки, адже МВФ натякає на те, що уряд однозначно потрібно переформатувати. Проблема виключно в самому Яценюку, просто чітко й прямо ніхто про це не говорить», – вважає Голобуцький.

За словами експерта, існує варіант, що Яценюк залишиться прем'єром, тому що західні партнери побоюються того, що він стане причиною розпаду коаліції в разі відставки.

«Це жах, який лякає західних партнерів, тому що протягом двох-трьох місяців до виборів ми отримаємо майданчик для популізму, а після – ці ж популісти прийдуть до парламенту, але у ще більшій кількості», – аналізує він.

Пайєтт назвав умови продовження американської допомоги УкраїніПосол США в Україні Джеффрі Пайєтт закликав українських політиків повернутися на важкий шлях реформування країни.

«Тоді на реформи точно розраховувати не варто. Із цим парламентом дуже складно, але з наступним буде ще складніше», – підкреслив Олексій Голобуцький.

Політолог зазначив, що все буде еволюційно повільно, складно, але потрібно рухатися в цьому напрямку.

Як відомо, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що загроза зриву програми кредитування МВФ має підштовхнути український уряд до перезавантаження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: