В роботі у детективів НАБУ перебувають справи 1,5 тис. суддів

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро вивчає особові справи близько 1,5 тисячі суддів, у ході розслідування відкриваються шокуючі факти, каже голова Бюро Артем Ситник.

Аналітичне управління Національного антикорупційного бюро вивчає особові справи близько 1,5 тис. суддів.

Про це під час підсумкової прес-конференції розповів керівник Бюро Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

Всього ж підслідними НАБУ (кількість співробітників якого поки становить лише 301 людину) є 21 тис. осіб.

«Зараз аналітичне управління НАБУ отримало потужний ресурс, який буде використовуватися не лише для забезпечення кримінальних проваджень детективами НАБУ. Ми підрахували, що приблизна кількість чиновників, які є підслідними НАБУ, – 21 тис. осіб. І потужності аналітичного управління використовуються для того, щоб створити досьє на цих чиновників, особливо це стосується судової гілки влади. В обробці наших аналітиків перебувають приблизно 1,5 тис суддів», – розповів Ситник.

Розкриваючи подробиці роботи Бюро, його глава зазначив, що був шокований фактами, що відкриваються в ході слідства – кількістю майна, закордонними поїздками, рахунками у швейцарських банках тощо.

«Та інформація, яка вже отримана щодо перших суддів, не може не шокувати в частині кількості майна, автомобілів і закордонних поїздок. Особливо, де є швейцарські банки», – розповів Ситник.

Також, за словами глави НАБУ, незабаром Бюро поповниться новими кадрами – зараз якраз закінчується друга хвиля набору детективів. «Найближчим часом буде відібрано 70-100 детективів. Головний підрозділ, який несе відповідальність за НАБУ, – підрозділ детективів. Зараз там 242 людини», – підкреслив він.

Як уже писало «Слово і Діло», НАБУ викликало на допит виконавчого директора «Нафтогазу України» Андрія Пасішника за заявою Айвараса Абромавичуса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: