Сьогодні відбудеться ще один допит Абромавичуса в НАБУ

Читать на русском
Допити Абромавичуса Антикорупійним бюро триватимуть до вивчення всіх документів, які він надав слідству.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що сьогодні, 10 лютого, відбудеться ще один допит міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

За словами Ситника, наразі відбувається детальний допит Абромавичуса та вивчення наданих ним документів проти народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка.

«Зараз відбувається детальний допит заявника. Після того, як ми вивчимо надані ним документи, ознайомимося з фактами та доказами, детективи почнуть допити інших свідків», – заявив він.

Директор НАБУ також зазначив, що відеозапис допиту Айвараса Абромавичуса може бути оприлюднений для того, щоб позбавитися політичних спекуляцій навколо цієї справи.

Ефект Абромавичуса: як уряд застрахувався від відставки та переформатувань«Слово і Діло» спробувало розібратися в причинах подій, які відбулися за останні дні, а також оцінити можливі наслідки політичної кризи в Україні

«Слідчі дії фіксуються з використанням засобів відеозапису. Я не виключаю того, що цей відеозапис після завершення слідчих дій буде продемонстрований публічно для того, щоб усунути політичні спекуляції навколо кримінального провадження», – наголосив Ситник.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус звернувся до НАБУ із заявою щодо політичного тиску на його відомство з боку нардепа Ігоря Кононенка. Перший допит заявника відбувся в понеділок, 8 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: