Торговий представник Микольська не готова відкликати заяву про відставку

Читать на русском
Торговий представник Наталія Микольська поки не буде відкликати свій підпис під заявою про відставку. Вона вважає, що зараз вкрай важливо вибрати курс, взяти відповідальність і рухатись обраним шляхом.

Заступник міністра економічного розвитку Наталія Микольська поки не збирається відкликати свою заяву про відставку, яку вона написала слідом за аналогічною заявою голови МЕРТ Айвараса Абромавичуса.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Я би поки не говорила про те, що ми відкличемо або не відкличемо свої заяви. Про свої пропозиції я заявила. Я сподіваюся, що Кабмін і міністри, які формують позицію, це врахують. І це питання досягнення консенсусу за участю Президента як гаранта, коаліції та уряду», – сказала Микольська.

Торгпред підкреслила, що виступає за чіткий розподіл повноважень між гілками влади. На її думку, сьогодні вкрай важливо вибрати курс, взяти відповідальність і рухатись обраним шляхом.

Як раніше повідомлялося, 3 лютого Айварас Абромавичус вирішив подати у відставку й закликав Верховну Раду ухвалити її якомога швидше. Ключовою причиною звільнення з посади міністра став системний тиск на міністерство, відсутність стимулів для роботи та спроби представників фракції «Блоку Петра Порошенка» втручатися до роботи міністерства. Абромавичус заявив, що не бажає бути «ширмою» для всіляких схем і спроб встановити контроль за грошовими потоками.

Слідом за главою МЕРТ заяви про відставку подали його заступники – Юлія Ковалів, Юлія Клименко, Максим Нефьодов і торговий представник України Наталія Микольська.

Відзначимо, що заява Абромавичуса спровокувала виток політичної кризи в Україні й дала привід говорити про відставку всього Кабміну на чолі з Арсенієм Яценюком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: