Полторак розповів, коли Україна буде повністю готова до вступу до НАТО

Читать на русском
Україна може реформувати систему Міністерства оборони у відповідності зі стандартами і принципами побудови армії НАТО протягом трьох років.

Україна може реформувати систему Міністерства оборони у відповідності зі стандартами і принципами побудови армії НАТО протягом трьох років.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» розповів міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми зможемо це зробити при необхідному фінансуванні. Для реформування в цілому Збройних сил необхідно більше часу. Десь до 5 років, тому що потрібно міняти практично все. Ця реформа займе від 3 до 5 років», - уточнив Полторак.

Україна в стані війни не має трьох років на реформу Міноборони – експертВійськовий експерт поділився міркуваннями щодо заяви міністра оборони України Степана Полторака, який планує реформувати Міністерство оборони за 3 роки, а Генштаб – за 5.

За словами міністра, процес реформування ЗСУ було складно починати через бойові дії на Донбасі. Однак, коли почалися періоди відносного затишшя, в Міноборони з'явилася можливість спланувати цю роботу. «Програма реформування перебуває на стадії завершення, і я думаю, що в перші місяці наступного (2016) року ми будемо готові її презентувати», - повідомив глава Міноборони.

Коментуючи оборонний бюджет на 2016 рік, Полторак зазначив, що цього року він «дуже хороший» у порівнянні з попередніми, але для того, щоб проводити серйозні реформи, «потрібні великі гроші».

«Реформа Збройних сил - найдорожча сьогодні реформа. Економіка не може дозволити такі витрати. Сказати, що армії вистачає на все грошей, - це обдурити самого себе. Армії ніколи грошей не вистачатиме, буде завжди мало. Це при тому, що бюджет на цей рік хороший і я задоволений ним», - сказав міністр.

Як відомо, на початку грудня минулого року РНБО затвердила оборонний бюджет України, який відповідно до Стратегії нацбезпеки та Військової доктрини нашої країни складе 5% від ВВП на безпеку і оборону, а на саму оборону близько 3%. Таким чином, загальний і спеціальний фонд оборонного бюджету України на 2016 рік складе близько 113 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: