Експерт розповів, за яких умов Президент пожертвує Шокіним

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Порошенко ігнорує заклики Заходу звільнити Шокіна та призначити нового генпрокурора.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи заяву Віктора Шокіна про те, що ніхто із західних політиків не говорив із Президентом Петром Порошенком про його звільнення з посади генпрокурора.

«На Заході не те, що не говорили про відставку, а просто кричали та вимагали заміни генпрокурора, тому що західні партнери вкрай незадоволені антикорупційною реформою в частині відповідальності Генпрокуратури», – відразу зазначив експерт.

За його словами, постмайданна влада вирішила, що їм потрібна стара, а не оновлена прокуратура, яка була би підконтрольною.

«Шокін піде у відставку тоді, коли негатив в суспільстві буде настільки потужним, щоб Порошенко міг ним пожертвувати. До того часу Президент буде тримати його, навіть попри тиск із боку Заходу. На жаль, зараз Порошенко не реагує на ці заклики. В країні є ким замінити Шокіна, але у Президента немає кандидатури на цю посаду, яка б виконувала всі його доручення», – проаналізував Віктор Таран.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що фракція "Радикальної партії" ініціює в парламенті розгляд питання про відставку ШокінаСказано 10 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик переконаний, що суспільство й надалі вимагатиме реформування Генпрокуратури.

«Так чи інакше в найближчий період, рік чи два, все одно доведеться повернутися до ідеї заміни генпрокурора. Саме новий генпрокурор зможе дійсно порушити питання про зміни, ротацію, оновлення складу прокурорів. А найближчі півроку Порошенко навряд чи здасть Шокіна», – вважає Кулик.

Нагадаємо, ще влітку Олег Ляшко заявив, що фракція «Радикальної партії» ініціює в парламенті розгляд питання про відставку генерального прокурора Віктора Шокіна.

Тоді ж народний депутат Олександр Дубінін сказав, що фракція «Блоку Петра Порошенка» не підпишеться за відставку Шокіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: