Шокін: ніхто із західних політиків моєї відставки не вимагав

Читать на русском
Генпрокурор Віктор Шокін спростував чутки про те, що на Заході нібито вимагають у Порошенка його відставки.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що до нього не доходили вимоги західних політиків та дипломатів щодо його відставки.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Інтер», передає «Слово і Діло».

«Наскільки я знаю, ніхто із західних політиків не говорив Президенту, щоб мене зняли. Мені Президент теж про це не говорив, що йому хтось говорив про моє звільнення», – зазначив Шокін, відповідаючи на питання про те, чи справді представники країн Заходу вимагали у Порошенка звільнити генпрокурова.

У ГПУ показали результати боротьби з чиновниками-корупціонерами за 2015 рікУ 2015 році до суду було направлено 2147 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією.

Також очільник ГПУ зазначив, що, попри чутки, у нього немає конфлікту з Давидом Сакварелідзе. За словами генпрокурора, він сам запропонував Сакварелідзе посаду свого заступника, незважаючи на те, що той погано знайомий з українським законодавством.

«У мене з Давидом прекрасні відносини були, є і сподіваюся - будуть... Якби я не хотів реформ, чи кликав би я Давида? Я йому дав всі повноваження, які може мати заступник генерального прокурора України щодо впровадження реформ», – заявив Шокін.

Раніше журналіст Богдан Кутєпов, посилаючись на власні джерела, заявив, що відставка генпрокурора Шокіна відбудеться лише після відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: