Рівень корупції в Україні знизився – соціологи

Читать на русском
Згідно із соціологічним опитуванням, за три роки рівень корупції в Україні знизився на кілька відсотків.

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати опитування населення України, в якому оцінювалося ставлення українців до корупції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-реліз «Рейтингу».

Кожному п'ятому опитаному українцю протягом останнього року доводилося давати хабара. У відсотковому обчисленні за минулі три роки кількість українців, які давали хабарі, зменшилася з 23% до 18%.

На війні з корупцією. В якому стані перебувають головні антикорупційні органи України?Питання подолання корупції стало основним не лише в контексті розвитку української економіки, але й, цілком можливо, в плані політичного майбутнього нашої країни. Не дарма ж зібраний напередодні Нового року Саакашвілі Антикорупційний форум у Києві викликав такий суспільний резонанс...

Проте, за даними опитування, 43% респондентів вважають, що рівень корупції в Україні зріс. Хоча три роки тому так стверджували 50% опитаних.

На думку 54% опитаних, корупція – це «хвороба, яка заважає розвитку суспільства». Однак 40% респондентів вважають, що корупція – це механізм, без якого вже не може існувати українське суспільство.

«За три останні роки ці показники не змінилися, при цьому сприйняття корупції українцями стає іншим: якщо в 2013 році більше третини опитаних виправдовували хабарі, якщо йшлося про рішення важливого особистого питання, то в 2016-му таких стало втричі менше (13%)», – резюмують соціологи.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,3%. Терміни проведення дослідження: 14-22 січня 2016 р.

Нагадаємо, з 4 грудня 2015 року в Україні почало активно діяти Національне антикорупційне бюро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: