Стан готовності НАБУ та хронологія його діяльністі

Читать на русском

Впродовж 2015 року в Україні було створено декілька нових правоохоронних органів, метою яких є боротьба з корупцією. Одним із них стало Національне антикорупційне бюро. «Слово і Діло» вирішило представити інфографіку щодо діяльності НАБУ.

Західні союзники України постійно нагадують про те, що країні потрібно продемонструвати боротьбу з корупцією на всіх рівнях влади. ЄС і США наголошували на тому, що Україні потрібні Антикорупційне бюро, профільна прокуратура та інші правоохоронні установи для боротьби з корупцією.

Так, 4 грудня 2015 року НАБУ розпочало свою діяльність зі звернення до суду за ордером у розслідуванні справи навколо «Укргазвидобування». Вже 16 грудня того ж року Бюро провело перше затримання: у Сєвєродонецьку затримали суддю. 24 грудня 2015 року відбулося друге затримання в історії НАБУ – голови Здолбунівського районного суду Рівненської області.

Після цього нових затримань не відбулося, але деякі політики вирішили пропіаритися на цьому фоні та подавали заяви один на одного. Крім того, 29 грудня 2015 року народний депутат від фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв написав заяву на генерального прокурора Віктора Шокіна.

Більше детальну хронологію діяльності НАБУ дивіться на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: