Голоси за відставку Кабміну доведеться шукати серед колишніх «регіоналів» – аналітик

Читать на русском
Блоку Петра Порошенка буде на так просто відправити у відставку Кабінет міністрів після сьогоднішньої заяви Арсенія Яценюка, вважає політичний оглядач Олександр Радчук.

Для того, щоб назбирати необхідну кількість голосів за відставку уряду, команді Порошенка доведеться співпрацювати з представниками «Опозиційного блоку» та «Відродження».

Про це у своєму авторському матеріалі «Ефект Абромавичуса: як уряд застрахувався від відставки та переформатувань» пише журналіст, політичний оглядач Олександр Радчук.

На думку Радчука, після вчорашньої заяви Квіташвілі, Пивоварського, Стеця та Павленка про єдність уряду та сьогоднішнього виступу Яценюка у Верховній Раді, в якому прем'єр фактично поставив ультиматум коаліції, команда Президента опинилася в стані політичного паралічу. Назбирати необхідну кількість голосів без участі другої за розміром фракції – «Народного Фронту» – буде вкрай важко.

«В «Народному фронті», скоріш за все, підтримають Арсенія Яценюка й не проголосують за висловлення недовіри Кабміну. З іншого боку, певну кількість «фронтовиків» можуть переконати проголосувати за відставку прем’єр-міністра із подальшим переформатуванням коаліції та уряду. Адже остаточний демарш «НФ» призведе до позачергових виборів, а для цієї політсили з рейтингом трохи більше 2% такий сценарій вигідним аж ніяк не назвеш», – зазначає Радчук.

Шукати підтримки членам «БПП» доведеться в інших членів коаліції (зокрема «Самопомочі», що «ображена» на аграрного міністра Павленка, «РПЛ» і «Батьківщини») та, цілком імовірно – у колишніх «регіоналів» – «Опоблоку», «Відродження» та «Волі народу».

«На допомогу «БПП» можуть прийти депутатські групи «Відродження» та «Воля народу» та низка позафракційних депутатів. І навіть не останню роль у допомозі звільнення Кабміну може відіграти й «Опозиційний блок», – припускає аналітик.

Нагадаємо, сьогодні Айварас Абромавичус заявив про те, що він хотів би бачити прем'єр-міністром нинішню очільницю Мінфіну Наталію Яресько.

Більше про політичну кризу в Україні, пов'язану з останніми кадровими питаннями в Кабміні, читайте в матеріалі «Ефект Абромавичуса: як уряд застрахувався від відставки та переформатувань».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: