«БПП» не підтримає відставку Абромавичуса

Читать на русском
Депутати від «БПП» не розглядатимуть відставку Абромавичуса до моменту розгляду відставки всього уряду.
Юрій Луценко

Парламентська фракція «Блоку Петра Порошенка» відмовилася розглядати питання про відставку міністра економрозвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса до моменту розгляду відставки всього уряду.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua, про це з трибуни Верховної Ради заявив голова фракції Юрій Луценко.

«Попереднє рішення фракції полягає в тому, що ми підтримуємо крок Кононенка, який подав заяву до Антикорупційного бюро з вимогою перевірити висунуті проти нього звинувачення, й готовність Кононенка відповідати за законом» - сказав депутат.

Айварас Абромавичус: smart-аналіз завдань на посаді міністра економікиАйварас Абромавичус пропрацював на посаді міністра економічного розвитку й торгівлі трохи більше року – з грудня 2014-го. Відтоді «Слово і Діло» зафіксувало 41 його обіцянку, більшість із яких він, до слова, виконав.

«Друге – наша фракція не вважає можливим звільняти міністра економіки Абромавичуса до розгляду відставки уряду в цілому. Третє – ми вимагаємо від прем'єр-міністра в місячний термін провести відкриті кадрові конкурси на топ-30 держпідприємств, які є основним джерелом корупції в країні», – заявив Луценко.

Нагадаємо, вчора подав у відставку міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус. Також він публічно звинуватив заступника глави фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенко у перешкоджанні роботі уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: